Hvad er Invisalign-behandling?
Hvad er Invisalign-behandling?
Invisalign-behandling indebærer at bruge en række gennemsigtige og aftagelige alignere, der gradvist gør dine tænder lige. Der er ikke behov for bøjler eller tråde, og der er ingen af de restriktioner, der normalt følger med metalbøjler.
Hvad er Invisaligns gennemsigtige alignere lavet af, og hvordan ser de ud?
Invisaligns gennemsigtige alignere er fremstillet i fleksibel plastic – mere specifikt, en patenteret termoplastic kaldet SmartTrack, der er lavet eksklusivt til Invisalign-behandling
Hvordan vil Invisalign-behandling rette mine tænder?
Din Invisalign-behandler opretter en unik, digital behandlingsplan, der kortlægger de nøjagtige bevægelser af dine tænder. Dine gennemsigtige Invisalign-alignere er derefter designet til at anvende den rigtige mængde kraft på det rigtige sted og på det rigtige tidspunkt baseret på din plan. Din Invisalign-behandler vil være med dig hvert trin på vejen for at overvåge dine fremskridt og sikre, at dine alignere passer korrekt.
Hvad er de primære fordele ved Invisalign-behandling?

Invisaligns gennemsigtige alignere er næsten usynlige – folk bemærker måske ikke engang, at du har dem på. Du kan fjerne dem for at spise og drikke, børste tænder og bruge tandtråd eller til særlige lejligheder. Der er ingen metalbeslag eller tråde, der kan irritere munden eller knække.

 

I modsætning til andre mærker er Invisaligns gennemsigtige alignere lavet af patenteret SmartTrack-materiale, som er mere behageligt og giver en bedre pasform.1 Invisalign-alignere er også trimmet baseret på din tandkødslinje for komfort og udseende. Som det mest avancerede gennemsigtige aligner-system i verden2 har vi med succes forbedret over 15 millioner smil over hele verden, inklusive 2 millioner teenageres smil.3

Er jeg garanteret at få lige tænder med Invisalign-behandling?
Hvert smil er unikt, hvorfor din Invisalign-behandling starter med en konsultation. Under din konsultation hjælper din Invisalign-behandler dig med at afgøre, hvad Invisalign-behandling kan gøre for dit smil. Vi kan ikke garantere et bestemt behandlingsresultat, men opfordrer dig til at dele dine behandlingsmål med din Invisalign-behandler under din konsultation.
Hvem kan bruge Invisalign-behandling?
Kan Invisalign-behandling være det rette for mig?
Invisalign-behandling kan være en god løsning for både voksne og teenagere, der ønsker en næsten usynlig metode til at forbedre deres smil. Vores innovationer og teknologiske fremskridt gør det muligt at løse næsten alle almindelige problemer med tandretning og bid, fra enkle til komplekse. Og takket være en diskret blå prik på ydersiden af teenage-alignere kan forældre være sikre på, at deres voksende barn gør tilstrækkelig brug af deres gennemsigtige alignere.
Hvordan er behandlingsforløbet?

Invisalign-behandling starter med en konsultation med en uddannet Invisalign-behandler. Din Invisalign-behandler evaluerer dit smil og kortlægger derefter en præcis, tilpasset digital behandlingsplan, der viser transformationen af dit smil trin-for-trin.

Når du har godkendt din plan, bliver dine unikke alignere lavet. Du vil bruge hvert sæt alignere i 20 til 22 timer om dagen og skifte til et nyt sæt alignere hver uge til hver anden uge som anvist af din Invisalign-behandler. Hvert sæt alignere vil forsigtigt og gradvist rykke tænderne på plads i henhold til din behandlingsplan og hen mod dit smukke nye smil.

Hvordan kommer jeg i gang med Invisalign-behandling?

Du kan finde en uddannet Invisalign-behandler i nærheden af dig ved hjælp af vores online behandler-oversigt.

For at få den bedste oplevelse skal du tage dig tid til at finde den rigtige Invisalign-behandler til dig – en, der får dig til at føle dig godt tilpas og giver den oplevelse, du leder efter.

Kan jeg gå direkte hen til en hvilken som helst tandlæge for Invisalign-behandling?

Mange ortodontister og tandlæger er Invisalign-uddannede behandlere, men ikke alle er det. Ortodontister og tandlæger, der ønsker at tilbyde Invisalign-behandling, skal gennemføre specialuddannelse.

Find en uddannet Invisalign-behandler i nærheden af dig ved hjælp af vores online behandler-oversigt.

 

Hvad skal jeg medbringe til min konsultation med min behandler?
Medbring dine spørgsmål og eventuelle oplysninger om din tandhistorie. 
Hvad skal jeg forvente under min konsultation?

Under din konsultation vil din Invisalign-behandler diskutere dine mål for tandregulering med dig og undersøge dit smil for at bestemme dine specifikke behov. Din Invisalign-behandler kan også tale med dig om, hvor hurtigt du kan nå dit nye smil samt dine individuelle behandlingsomkostninger.

Din Invisalign-behandler vil sandsynligvis anbefale at planlægge en tandkontrol og -rengøring, inden du begynder Invisalign-behandlingen, for at sikre, at dine tænder og dit tandkød er i godt helbred og for at undgå unødvendige risici.

Hvor lang tid tager behandlingen?
Behandlingens længde afhænger af flere faktorer, eksempelvis hvor kompleks din sag er, og hvor ofte du går med dine alignere. Din Invisalign-behandler bestemmer nøjagtigt, hvor lang tid din behandling kan tage, ud fra dine specifikke behov. Invisalign-behandlingstiden er i gennemsnit 12 til 18 måneder,4 selvom du kan begynde at se resultater i løbet af få uger.
Hvor ofte skal jeg skifte mine Invisalign-alignere?
Din Invisalign-behandler fortæller dig, hvor ofte du skal skifte til nye Invisalign-alignere (dette kan variere afhængigt af din individuelle behandlingsplan). Mange Invisalign-behandlere anbefaler at skifte gennemsigtige Invisalign-alignere ugentligt eller hver anden uge.
Hvor mange timer om dagen skal jeg bruge mine Invisalign-alignere?
For de bedste resultater skal du bruge dine gennemsigtige Invisalign-alignere 20 til 22 timer om dagen og kun tage dem ud for at spise, drikke, børste tænder og bruge tandtråd.
Hvor ofte skal jeg have konsultation med min Invisalign-behandler?
Din Invisalign-behandler planlægger regelmæssige aftaler, normalt cirka en gang hver fjerde til sjette uge. Målet med disse besøg er at sikre, at din Invisalign-behandling skrider frem som planlagt.
Min Invisalign-behandler nævnte "attachments". Hvad er de, og hvorfor skulle jeg have brug for dem til min Invisalign-behandling?

Din Invisalign-behandling kan kræve SmartForce-attachments, som er små tandfarvede former, der er fastgjort til dine tænder.

Disse former fungerer som små håndtag, hvilket giver alignerne noget at skubbe forsigtigt på for at bevæge dine tænder med den rigtige mængde kraft, og det er dét, der gør komplekse tandbevægelser mulige uden bøjler. Invisaligns gennemsigtige alignere passer jævnt og tæt omkring dem, så de dårligt mærkes.

Selvom det ikke er alle, der bruger Invisaligns gennemsigtige alignere, som har brug for SmartForce-attachments, vil din Invisalign-behandler vedhæfte dem til dine tænder i starten af eller under din behandling, hvis du har brug for dem, og derefter fjerne dem, når de ikke længere er nødvendige.

Hvor meget koster Invisalign-behandling?
Hvor meget koster Invisalign-behandling?

Din Invisalign-behandler fastlægger prisen for din behandling ud fra hvor kompleks dit tilfælde er, og hvor mange alignere du har brug for.

Kontakt dit lokale Invisalign for at høre mere om deres tilbud om indledende konsultation og betalingsplaner/finansiering. Invisalign-behandlere kan tilbyde fleksible betalingsplaner for at gøre din Invisalign-behandling mere overkommelig for dig. Få mere at vide.

Hvorfor skal jeg have tillid til Invisalign-behandling?
Hvor mange folk har brugt Invisaligns gennemsigtige alignere?
Mere end 15 millioner mennesker verden over, inklusive mere end 2 millioner teenagere, har brugt Invisaligns gennemsigtige alignere til at forvandle deres smil.3
Hvordan adskiller Invisalign-behandlingen sig fra andre muligheder for tandregulering?

Invisalign-behandling er det mest avancerede gennemsigtige alignersystem i verden,2 og det er understøttet af mere end to årtiers innovation.

I modsætning til bøjler er Invisaligns gennemsigtige alignere aftagelige og næsten usynlige. Der er ingen tråde og beslag, så du behøver ikke ændre den måde, du børster tænder og bruger tandtråd på. Og du kan fortsætte med at spise alle dine yndlingsfødevarer.

Og ingen anden gennemsigtig aligner er lavet af SmartTrack-materiale. Denne avancerede teknologi hjælper med at bevæge dine tænder mere forudsigeligt5 og kan hjælpe dig med at få det smil, du ønsker, op til 50 % hurtigere.6

Lær mere om forskellen med Invisalign-systemet, eller se vores diagram for behandlingssammenligning.

Hvor gammel er virksomheden bag Invisaligns gennemsigtige alignere?
Align Technology, Inc., som er den virksomhed, der laver Invisaligns gennemsigtige alignere, blev grundlagt i 1997.
Hvad hvis jeg har haft bøjler eller anden type tandbehandling?
Mine tænder har rykket sig, efter jeg fik fjernet min bøjle. Kan Invisalign-behandling rette på dette?
Ja, Invisaligns gennemsigtige alignere kan behandle næsten alle almindelige problemer med tandretning, fra enkle til komplekse. Mange mennesker, der tidligere havde bøjæer, vælger Invisalign-behandling som den diskrete løsning til at forbedre deres smil, når de finder ud af, at deres tænder er rykket tilbage.
Jeg har facader eller kroner. Vil Invisaligns gennemsigtige alignere virke med dem?
Måske. Tal med din Invisalign-behandler om det tandarbejde, du har fået udført, inklusive facader og kroner, og så vil din udbyder evaluere dine individuelle behov.
Jeg har bro på flere tænder. Vil Invisaligns gennemsigtige alignere stadig virke?

Invisaligns gennemsigtige alignere er designet til at bevæge hver tand individuelt. Da broer forbinder to eller flere tænder, er gennemsigtige alignere måske ikke effektive.

 

Hvordan vil Invisalign-behandling påvirke mit liv?
Kan andre se, at jeg har alignere på?
Invisalign-alignere er næsten usynlige. Andre bemærker måske ikke engang, at du har dem på, hvilket gør at Invisalign-behandling problemfrit passer med din livsstil.
Kan jeg tage mine alignere af, når jeg har brug for det?
Ja, du kan tage dine Invisalign-alignere af for at spise, drikke, børste tænder og bruge tandtråd. Du kan tage dem af til særlige lejligheder såsom et bryllup, et jobinterview eller for at spille din yndlingssport eller dit yndlingsinstrument. Husk bare at bruge dine alignere 20 til 22 timer om dagen for at få de bedste resultater.
Er der nogen restriktioner med hensyn til, hvad jeg kan spise under behandlingen?
Invisaligns gennemsigtige alignere kan fjernes, så der er slet ingen fødevarebegrænsninger (hej popcorn!). Med traditionelle tråde og beslag er der en lang liste over fødevarer, som du desværre ikke kan nyde, da de kan beskadige eller sidde fast i dine bøjler.
Er Invisalign-behandling smertefuldt?

Invisalign-behandling rykker dine tænder ved at anvende blid, konstant kraft, men nogle mennesker føler midlertidigt ubehag de første par dage, når de bruger et nyt sæt alignere. Typisk beskriver folk det som et "pres", og det er helt normalt – det er et tegn på, at dine gennemsigtige Invisalign-alignere virker og forvandler dit smil.

Kontakt din Invisalign-behandler, hvis du har bekymringer eller oplever vedvarende ubehag.

Nogle gange når jeg fjerner mine alignere, føles mine tænder løse. Er det almindeligt?
Ja. Eftersom dine Invisalign-alignere gradvist rykker tænderne til deres rette position, dannes dit tandkød igen omkring hver tand, når det bevæger sig. Sørg for at tale med din Invisalign-behandler om eventuelle bekymringer.
Vil Invisalign-behandling stadig fungere, hvis jeg kun bruger mine alignere, mens jeg sover?
Du skal bruge dine Invisalign-alignere 20 til 22 timer om dagen for at få de ønskede resultater.
Vil det at bruge Invisaligns gennemsigtige alignere påvirke min tale?
Det kan tage et par dage for din tunge at vænne sig til at have dine Invisalign-alignere i munden, og du kan have en let læspen. Men dette burde forsvinde hurtigt.
Vil rygning misfarve mine alignere?
Vi fraråder at ryge, når du bruger Invisalign-alignere, fordi det kan misfarve dem.
Kan jeg tygge tyggegummi, mens jeg har alignerne på?
Nej, tyggegummi sætter sig i dine Invisalign-alignere. Vi anbefaler, at du fjerner dine alignere til alle måltider og snacks, inklusive tyggegummi.
Kan mine alignere ryge af, mens jeg sover?
Det er meget usandsynligt, at dine alignere nogensinde vil falde ud, uanset hvad du laver: sover, snakker, griner osv. Invisaligns gennemsigtige alignere er designet til at passe tæt rundt om dine tænder, så dette bør ikke give anledning til bekymring.
Jeg tog på tur og glemte at tage mine alignere med mig. Vil mine alignere stadig passe?

Svaret afhænger af, hvor længe du har gået uden at bruge dine Invisalign-alignere. Hvis det kun har været kort tid, burde dine justeringer stadig passe, men de kan føles ubehagelige. Hvis det har været længere tid, skal du tale med din Invisalign-behandler om din unikke situation.

 

Hvordan tager jeg mig af mine alignere?
Hvad er den bedste måde at rengøre mine alignere på?
Den bedste måde at rengøre dine alignere på er at børste og skylle dem i lunkent vand og bruge Invisalign Cleaning Crystals eller særlige rengøringstabletter. Det er vigtigt, at du børster tænder efter hvert måltid, inden du sætter alignerne i igen, for at opretholde en god mundhygiejne.
Hvis jeg har madrester (som blåbær eller pastasauce) i munden, når jeg tager mine alignere på igen, kan de så blive plettet?
Ja. Derfor er det vigtigt, at du børster tænder efter hvert måltid, inden du sætter dine Invisalign-alignere tilbage i munden.
Hvad hvis jeg mister eller ødelægger en aligner. Hvad skal jeg gøre?
Hvis du mister eller ødelægger en Invisalign-aligner, skal du straks fortælle din Invisalign-behandler. Din Invisalign-behandlerr vil arbejde sammen med dig for at sikre, at du holder din behandlingsplan, hvilket kan omfatte brug af tidligere alignere, dit næste sæt alignere eller bestilling af erstatningssalignere.
Kan jeg bestille erstatningsalignere direkte fra Invisalign-producenten?
Alle alignere og retainere skal bestilles via din Invisalign-behandler, da de betragtes som en receptpligtig vare. Kontakt din Invisalign-behandler direkte, hvis du har brug for at bestille en erstatning.
Hvad sker der, når jeg er færdig med min Invisalign-behandling?
Skal jeg bruge en retainer efter behandlingen for at forhindre, at mine tænder rykker sig igen?
De fleste Invisalign-behandlere anbefaler, at enhver, der har afsluttet ortodontisk behandling, hvad enten det er med bøjler eller Invisalign-behandling, bruger en retainer til at forhindre, at tænderne gradvist rykker tilbage mod deres oprindelige position. Hvert tilfælde er forskellitg, så spørg din Invisalign-behandler, hvis du har brug for retainere.
Hvilken type retainer skal jeg bruge?

Selvom der er mange forskellige typer retainere, anbefaler vi Vivera-retainere. Vivera-retainere er specielt designet til brug efter Invisalign-alignere og er lavet af et proprietært materiale, der er 30 % stærkere end andre førende gennemsigtige retainermaterialer,3 hvilket hjælper dig med at bevare dit nye smil.

Dine Vivera-retainere vil næsten være usynlige og skræddersyet ud fra et aftryk eller scanning af dine tænder ved hjælp af den samme nyeste teknologi, der bruges til Invisaligns gennemsigtige alignere.

Hvor meget koster Vivera-retainere?

Kontakt din Invisalign-behandler for at få flere oplysninger om Vivera-retainere, da priser kan baseres på dine individuelle behov. Alle order på Vivera-retainere inkluderer et ekstra sæt, hvis du mister et.

 

Hvordan kan jeg bestille Vivera-retainere?

Du kan bestille Vivera-retainere gennem din Invisalign-behandler.

Hvor længe skal jeg gå med mine Vivera-retainer?
Din Invisalign-behandler giver dig specifikke instruktioner om, hvor ofte du har brug for at gå med dine retainere. Typisk går du med dit første sæt på fuld tid, og på baggrund af din Invisalign-behandlers anbefaling kan du gradvist reducere, hvor meget du bruger dem, indtil du kun bruger dem om natten.
Har du mistet din Vivera-retainer? Intet problem.
Hvis du mister eller ødelægger dit sidste sæt Vivera-retainere eller bare løber tør, skal du bare kontakte din Invisalign-behandler. De kan arbejde sammen med dig om at købe et nyt sæt Vivera-retainere, så du kan fortsætte med at vise dit flotte smil!
Loading...